HPV, genelde cinsel yolla veya umumi alanların (wc, hamam, sauna, vb.) kullanımı sonucu erkekte penis üzerine, kadında ise hazneye, dış cinsel organlara ve rahim ağzına yerleşen bir virüs çeşididir. Diğer virüsler gibi vücuda girdiğinde hücreler içinde yerleşir ve zaman zaman alevlenerek kendini gösterebilen bir tür rahatsızlık çeşididir. Genital siğil dediğimiz oluşum HPV'nin yan etkileridir. HPV 1-6 ay arasında değişen kuluçka döneminden sonra genital organlarda sivilce benzeri kabarıklık veya et beni (Nevüs) şeklinde oluşumlarla kendini göstermeye başlar. Virus ilk olarak deriden kabarık, ağrısız bir sivilce şeklinde ortaya çıkar. Bu kabarcıklar, uzun yıllar boyunca kalıcı olabilir ve zaman içinde karnabahar görünümünü alabilirler.
Ancak oldukça agresif, yayılımcı tablo izleyen türleri de bulunmaktadır. İhmal edildiği zaman hızla çoğalarak bütün genital bölgeyi kaplayabilir yâda bir arada toplanarak kitleler oluşturabilir. Yayılma özelliklerinden dolayı rahim ağzına veya makat içerisinde doğru da ilerleyebilirler. Bu durum oldukça risklidir. Rahim ağzı kanseri veya makat kanserine dönüşebilme özellikleri vardır. Özellikle kadınlarla rahim ağzı kanserlerinin %98'i genital siğil temeline dayanmaktadır.
Daha çok cinsel yolla bulaşır. Bir çok kişi tarafından kullanılan tuvalet, sauna, hamam, ortak kullanılan havlu ve ortak kullanılan iç çamaşır vb. ile bulaşabilir.
150 den fazla tipi bulunan HPV'nin, her birinin kendine özgü özelliği vardır. Bazı türleri hiç belirti vermez, bazısı ise kanser kadar ciddi sorunlara neden olmaktadır.
Yüksek riskli HPV türleri; 16,18, 31, 33, 35, 39, 45, 51, 52, 56, 58, 59, 68, 73, 82
Düşük riskli HPV türleri; 6, 11, 40, 42, 43, 44, 54, 61, 70, 72, 81
Cinsel beraberlik sırasında koruyucu ürünler kullanmak (prezervatif gibi) genital siğillere yakalanma riskini çok düşükte olsa azaltabilir. Fakat %100 korunma yöntemi değildir. Çünkü siğillerin sürtünme yoluyla da bulaşma özelliği de vardır.
Genital siğiller çok hızlı yayıldıkları için belirti verdiği anda mutlaka uzman Proktroloji hekimine başvurmak gerekir. Tedavinin gecikmesi durumda çok ciddi sorunlara neden olmaktadır.
Merkezimizde genital siğil tedavisi, ameliyatsız lazer yöntemi ile uygulanmaktadır. Ameliyatsız lazer tedavisinde genital siğiller için geliştirilen en başarılı ve hasta açısından en konforlu yöntemdir ve bir çok avantaj sunmaktadır. Bu avantajlar aşağıda verilmiştir.
Avrupa Cerrahi olarak genital siğil tedavisini önemsiyoruz. Tedavide en önemli nokta "bütün siğillere" müdahale etmektir. Bundan dolayı tedavilerimizi ameliyathane şartlarında yüksek ışık altında lazer kullanarak tedavi ediyoruz.
Genital siğil tedavisi sadece 10 dk. sürmektedir.
Hayır, herhangi bir tahlil yaptırmanıza gerek yoktur.
Gental siğil tedavisi için aç gelmenize gerek yoktur.
Genital siğil tedavisi ağrısız ve acısız bir işlemdir.
Genital siğil tedavisinde dikiş veya kesi kullanmadan lazer yöntemi ile tedavi edilir.
Genital siğil tedavisi lokal anestezi altında gerçekleştiğinden dolayı ilaçları kesmenize veya bırakmanıza gerek yoktur.
Tedaviniz bittikten sonra normal hayatınıza dönüş sağlayabilirsiniz. Seyahat etmenize engel hiç bir durum yoktur.
Muayene sonrası dilerseniz hemen tedavi olabilirsiniz.
Avrupa cerrahi'deki genital siğil tedavisinde hasta uyutulmaz. Müdahale odasına yürüyerek girer ve yürüyerek çıkar. 15-20 dk. sonra evine yada işine döner.
Sadece genital siğil bölgesine müdahale edildiği ve 10 dk. sürdüğü için kanama riskinin çok az olması sebebiyle yaşlılarda, kronik ve ilaç kullananlarda rahatlıkla uygulanabilir.
Genital siğil her kişide farklı şekillerde bulunmaktadır. Bu yüzden hedefe yönelik tedavi ve kişiye özel planlama yapılması gerekir.
444 8 623 numaralı telefonu arayarak randevu alabilirsiniz.
Hpv, cinsel temas yoluyla geçer ve 50 den fazla tipi bulunan viral bir rahatsızlıktır. Yaygın bir virüs olup seksüel anlamda aktif insanların hayatları boyunca en az bir kez karşılaştıkları bir hastalıktır. Genelde HPV tipleri erkeklerde penis ve anal çevre cilt içine alan genital bölge etrafında görülebilir.
Yüksek risk taşıyan virüslerin öldürücü kanser özelliği vardır. Kadınlarda en çok görülen kanser sıralamasında üst sıralarda yer alır. Serviks kanserini önlemek için en basit yolu düzenli aralıklarla pap-smear testi yaptırmaktır. Pap- smear tesitinde CIN veya SIL gibi anarmol durumlar ortaya çıktığında biyobsi yapılarak kesin tanı konmaktadır.
Cinsel beraberliği aktif olan kadınların ilk üç yıl içinde smear testi yaptırmaya başlamalıdırlar. Smear testi 30 yaşına kadar rutin olarak her yıl tekrarlanmalıdır. 30 yaş üstü kadınların öncesinde 3 normal testi sonucu var ise 2 veya 3 yıl aralıklar ile smear testi yaptırabilirler. Bunun yanında 30 yaş üstü kadınların smear testinin yanında HIV testi yaptırmaları oldukça önemlidir.
Hpv yaygın bir virüs hastalığıdır. Günümüzde çok sık karşılaşabilen rahatsızlıktır. Kişi çekindiğinden doktora gitmemektedir. Bu durum bireyin yararından çok, sağlığını ciddi şekilde tehdit eden bir durumdur. Mahrem bölge rahatsızlıklarında kişi çoğu zaman kendi geçer diye bekler. Fakat bu durum kişinin aleyinedir.
Hpv virüsü çoğu zaman genital bölgelerde oluşur. Bu virüs önce küçük sivilce şeklinde oluşur. Bazen de et benine benzer şekilde görülebilmektedir. Çok hızlı yayılabilir ve çoğalabilirler.
Anal fissür halk arasında makat çatlağı, makat bölgesinde yırtık veya mayasır olarak değişik isimler verilmektedir. Makat bölgesinde en çok görülen hastalık türüdür.
Human Papilloma Virüs (HPV) Daha çok cinsel birliktelik sonucu bulaşır. Genelde genital bölgede görülür. Genital siğil diğer adı kondilom rahim ağzında kanser oluşmasına sebep olmaktadır. Erkeklerde de oluşan bu siğil, kadınlarda da meydana gelen siğiller ile görüntü olarak aynı, tedavisinde aynıdır. Bağışıklığı güçlü olan kişilerde, belirtiler ve kondilomlar ortaya çıkmayabilir.
Human Papilloma Virüs (HPV)sık rastlanılan bir virüs tipidir. Genel olarak cinsel yolla bulaşır. Aktif cinsel birlikteliği olan kişi hayatının bir döneminde bu virüs ile karşılaşır.